ZONDAG 9 DECEMBER 2018: PETER BEETS MET SPECIAL GUEST LILIAN VIEIRA

Zondagmiddagconcerten met internationaal vermaarde jazzpianist Peter Beets!

Special guest Lilian Vieira van o.a. Zuco 103 brengt een eerbetoon aan de Braziliaanse Elis Regina

Nog 1 keer organiseert Prospero een concert met jazzpianist Peter Beets in het prachtige Paviljoen de Witte in Scheveningen. Beets nodigt iedere keer een spectaculaire gast uit die een eerbetoon aan een speciale componist brengt. Deze keer is dat zangeres van o.a. Zuco 103, Lilian Vieira met een hommage aan de Braziliaanse Elis Regina.

Edison winnaar Peter Beets is een jazzpianist van wereldklasse. Hij oogst wereldwijd lof en bewondering en zijn ster blijft groeien, evenals zijn creativiteit. In uiteenlopende muzikale activiteiten, zoals begeleider van gastsolisten bij the Jazzorchestra of the Concertgebouw tot latin-jazz en zijn veelgeprezen bewerkingen van klassieke composities, blijft altijd onmiskenbaar zijn muzikale handtekening hoorbaar.

De in Brazilië geboren en getogen zangeres Lilian Vieira woont al 25 jaar in Nederland. Internationaal bekend geworden als de zangeres van de Brazilectro-formatie Zuco 103, heeft ze zich de laatste jaren vooral toegelegd om de samba en romantiek van de Braziliaanse muziek door de eeuwen heen te vieren. “Lilian Vieira is een zangeres die een podium zo weelderig weet te vullen dat je onmiddellijk overstag gaat”(NRC )

Naast Bossa Nova, vertolkte de Braziliaanse zangeres Elis Regina ook de Musica Popular Brasileira, samen met Bossa de bekendste stroming binnen de Braziliaanse muziek. Op heel jonge leeftijd begon ze met zingen en werd al snel de bestverkochte artiest van haar tijd. Ze kreeg de bijnaam “pepertje” vanwege haar temperament en levensstijl, wat ook in haar zang door klinkt. Haar intense manier van leven eindige tragisch op 36-jarige leeftijd door een overdosis, wat haar ook een vergelijking met Janis Joplin opleverde.

Line up:

Peter Beets piano, Lilian Vieira vocaal, Marius Beets bas, Willem Holthaus drums/percussie